Reageren?

Wilt U reageren? Klik op de titel van een artikel, dan opent het in een nieuw venster met daaronder de mogelijkheid om te reageren, mag ook anoniem !

Over Ons
Wie is Nederland Heelt ?


Nederland Heelt is een Onafhankelijk Overkoepelend Digitaal Ontmoetingsplatform voor mensen, die in hun jeugd seksueel, psychisch en/of fysiek zijn misbruikt.
Wij willen verbondenheid creëren en ruimte bieden voor herkenning en erkenning, daarom bieden wij hen een digitale ontmoetingsplek om met lotgenoten te kunnen converseren, desgewenst in besloten fora ! Onze club bestaat uitsluitend uit vrijwilligers en wij worden niet gesubsidiëerd !!

Nederland Heelt wil graag een stem geven aan het kind van toen en het kind van nu. Wij bieden een spreekbuis aan lotgenoten die hun verhaal niet in het openbaar kunnen of durven te vertellen. Lotgenoten hebben bij ons een stem, een plek om zich vrijelijk te uiten, U kunt gratis lid worden van ons Forum !!

Ons Platform


In het menu vindt u ons Forum waar alle actie in plaatsvindt, voor bewerkingen en berichten plaatsen moet u ingelogd zijn !
Er zijn allerlei fora gecreëerd waarin u kunt deelnemen en converseren met medeleden over allerlei onderwerpen (ook leuke).
In ons Forum kunt U uw meningen ventileren over allerhande onderwerpen zowel gerelateerd aan misbruik als niet gerelateerd daaraan, dit om mensen de kans te geven met elkaar te kunnen converseren op een zo breed mogelijk vlak. Ontspanning komt ook aan bod, dus ook leuke en voor U interessante onderwerpen mogen door U geplaatst worden. Wij zullen geen enkele bijdrage weigeren zolang het maar fatsoenlijk blijft !!

Er zijn een aantal gesloten Steunbewijs Fora die alleen toegankelijk zijn voor lotgenoten (onze VIP leden). Deze zijn gecreëerd om hun privacy te waarborgen, zodat lotgenoten van een bepaalde locatie met elkaar hun verhaal kunnen uitwisselen en zodoende voor elkaar steunbewijs kunnen leveren, zonder dat de buitenwereld hun verhaal kan lezen ! Als U het schadevergoedings traject volgt bij het SGM is wel spoed geboden, want de schadecommissie behandelt ingediende aanvragen slechts indien zij ingediend zijn voor 1 januari 2016 !!!
Ons Forum heeft tevens een sociale netwerk functie, zoals Facebook en het voormalige Hyves! U kunt vrienden maken/toevoegen, door op het profiel van een medelid boven zijn/haar profielfoto op "voeg toe als vriend" te klikken. U heeft de beschikking over een eigen profielpagina en een eigen gastenboek pagina waarop andere leden voor u berichtjes kunnen achterlaten, afhankelijk van uw gemaakte instellingen/voorkeuren. Deze pagina kunt u vinden onder het persoonlijk menu in de zijkolom. U kunt foto's en video's van internet toevoegen via URL's en/of HTML embedcode die bij de video's deel-instellingen te vinden zijn. Uw profielpagina is alléén zichtbaar voor ingelogde leden !
In het Forum kunt U ook privé berichtjes uitwisselen met andere forumleden, afhankelijk van de door u en hen gemaakte privacy instellingen/voorkeuren. U kunt reageren op berichten in de diverse Fora mits de forum instellingen dat toestaan. Er zijn speciale Fora voor onze leden met eigen instellingen, waarin men vrijelijk met elkaar kan converseren.
Er is ook een chatbox aanwezig op een apart Portaal waarin men direct met elkaar kan chatten door middel van tekst te typen en te verzenden.
Dit is alleen zichtbaar voor ingelogde leden. Iedereen kan daarin tegelijkertijd met elkaar chatten !

Het forum draait niet om Nederland Heelt en zijn medewerkers, bij ons staan de lotgenoten centraal ! Wij hebben voor hen links naar alle denkbare hulpinstanties verzameld zodat zij niet over het gehele web hoeven te zwerven/zoeken om gepaste hulp te vinden !

Wie kan er deelnemen ?


Lotgenoten: Dit zijn onze VIP Leden.
Hulpinstanties/Organisaties: Zij zijn bij ons ook welkom en kunnen een eigen forum krijgen, om zodoende dichter bij hun doelgroep te geraken !
Hiervan zult U er al enige tegenkomen in ons forum, zij hebben géén toegang tot de besloten fora van andere groepen !
Klokkenluiders: Heeft U misbruik gezien of meegemaakt in uw werkpositie en wilt U dit nu delen als steunbetuiging voor en aan lotgenoten ? U bent welkom !
Partners en Familieleden van lotgenoten: Ook zij zijn welkom en hebben sinds kort een eigen besloten forum waarin zij met elkaar hun ervaringen kunnen uitwisselen over het leven met/of naast een door misbruik beschadigd persoon ! (vereist wel een eigen geldig emailadres).
Ondersteuners: Mensen die onze site en doelstelling een warm hart toedragen kunnen als Ondersteuner deelnemen aan de openbare fora.
Overigen: Heeft U een andere reden om deel te willen nemen kies dan op het deelname formulier voor de categorie: Overig en beschrijf uw reden !

Een aantal van deze groepen hebben eigen besloten fora om met groepsgenoten van gedachten te kunnen wisselen, géén van de groepen hebben toegang tot elkaars besloten fora !! In de algemene openbare fora is toegang voor alle leden en vaak ook voor gasten gerealiseerd ! En er is nog veel meer...
Probeer het uit en klik in het Forum menu op Wordt Lid als U dat nog niet bent, het is gratis !

Bekijk onze Info pagina in het Portaal menu van het Forum voor een uitgebreide beschrijving van ons Forum en voor alle overige informatie die wij U aanbieden.